Tvättlapp

En person från norra Norrland som jobbar på ett tvätteri, kallar man den för tvättlapp?

Så här kan det se ut en vanlig tisdagkväll på Nygård 4.
(Har aldrig påstått att det är en bra kamera i mobilen.)

Och nu i dagarna har det gått upp för mig hur långt mitt hår har blivit. Åh jag är så glad för det!
Tadaa!



Love.

Mod

Jag skulle vilja våga använda hatt, mössa eller keps lite mer. Jag passar faktiskt i det, men ibland är det svårt att våga. Största anledningen till att jag inte vågar är nog för att jag vill köpa passande kläder till de hattar och mössor jag vill ha.
Men, jag passar faktiskt i det. Så det så!



Love.

Schvållybåll

Idag blev det lite lira minsann. Allmänlinjen hade volleyboll på idrotten idag och jag råkade traska förbi och märka detta. Jag märkte även att de hade en USEL boll, så jag inledde lite byteshandel med dem. Om de fick låna min boll så skulle jag få vara med. Och det fick jag minsann.
Det var lite skoj, för när jag frågade en av killarna sa han det att jag kanske var lite väl kort för att spela.. Han blev rätt tyst när vi väl börjat spela. Score!

Längtar efter riktigt spel. Efter jämna spelare. Men det är svårt att finna på denna ort.



Love.

Fiesta!

I lördags firade vi lille Marcus, 19 år. Som jag skrev i förra inlägget var det galet och skoj. Som det ska vara.

Jag körde på rosa.


Love.

Adventstid

Första advent. Snart jul. Ännu snartare julshow.

Några flickor på skolan skulle i väg till kyrkan idag på adventsandakt, så jag hängde på. Alltid skönt att komma ur folkhögskolebubblan som blir här och se vad som händer i det verkliga livet. Det är verkligen kallt ute. Iglookallt! Men det var mysigt.

Igår var det en heldag i Sundsvall. Jag skulle in och lämna tillbaka ett par skor, och Ida, Cornelia, Johanna och Jonte skulle bara allmänt shoppa.
Väl där inne blev det sushi också. Åh så gott! Det var så länge sedan! En bra investering. Väl värd pengarna. Oj som jag har längtat efter den underbara smaken av rå fisk med sushiris doppat i soja! Mmmmm!

Efter några timmar inne i Sundsvall for vi ut till det stora (och då menar jag verkligen stora) köpcentret Birsta. Hu så trött man blir efter flera timmar i ett virrvarr av människor, kläder, skor, smink, teknik, mat och prat. Tiden gick och vi blev hungriga, frusna och trötta. De tre komponenterna brukar ofta leda till surhet, vilket det gjorde även denna dag. Så lite bittra på att vänta på att alla skulle bli färdiga gjorde vi ett snabbvarv i mataffären och for hem.
Väl hemma gjorde vi på rekordfart ett tacokalas och åt fortare än vad som är hälsosamt. Då blev vi glada, mätta och varma igen och allt blev lyckligt.

Senare på kvällen var det fest i en av stugorna. Dansant, kul och galet. Som det ska vara på ett party helt enkelt. Ramlade in i mitt rum runt två-tiden i natt, inte så himla farligt.


Love.

Längtan

Jag längtar en massa. Längtar till julen. Längtar efter Edward. Längtar efter familjen. Längtar tills julshowen är över. Längtar till vårturnén. Längtar till när jag har mer pengar. Längtar efter Blue. Längtar efter att få åka snowboard. Längtar efter att få rida. Längtar efter utlandet. Längtar tills jag har råd att köpa nya kläder. Längtar efter mina skor hemma. Längtar till helgen. Längtar tills jag blivit vigare. Längtar efter att få se vissa filmer. Längtar efter fest. Längtar efter kärlek.


Love.

Något nytt.

Idag provar jag att köra med mittbena. År och dagar sedan jag hade det senast och det ser ju inte så fult ut som jag trodde att det skulle göra.



Love.

Aj.

I förrgår tog vi lite kort efter träningen när vi stretchade, så vi kan kolla på dem i vår och jämföra skillnaden.
Ja, jag har ont på bilderna.

Oviga Arne


Love.

På inköpslistan.

På inköpslistan för familjen Joelsson: The producers - Det våras för Hitler.
Underbar film, ni kommer att älska den! Musikal med Nathan Lane, Matthew Broderick och fantastiska Uma Thurman. Kul och galen film.

Idag  ska jag gräva ner mig i sängen med den varma vetepåsen liggande på magen, datorn och Johnny. (Inte Cash som man kan tro, utan Depp så klart.)
Vilodag in my heart!


Love.

Äntligen!

Igår lärde Jonathan (han ni ser på bilden i förra inlägget) mig hur man gör duvläten med händerna! Något som mina syskon alltid kunnat, men failat med att lära mig.. (blinksmily)

Wohoo!


Love.

Feel Good

Idag sa Therese till mig att det syns att jag har dans i kroppen och att man inte kan tro att jag inte har dansat innan. Jag blir så himla glad av sådana kommentarer! Sedan vi började här är det några andra som också har sagt just det om dansen, och sådana ord stärker mig nu och jag vill verkligen ta vara på dem. Tack!

Det kan ju vara svårt att i sina tyngsta stunder (sådana har nog alla, mer eller mindre) komma ihåg komplimanger och fina ord man fått av folk man känner och folk man inte känner. Jag har det i alla fall så, så jag har gjort en Feel Good-tavla till mig själv och satt upp på dörren, så jag ser den när jag går ut. På den skriver jag upp komplimanger jag får så kan jag kika på den varje dag och må lite bättre.
Jag vet inte om den fungerar jättebra, jag har bara haft den i en vecka, men jag ska låta den sitta tills vi slutar så får jag se hur mycket som står där då.


Frindship!




Love.

Urladdning

Hu så trött jag var igår.
Jag glömde ju att skriva igår att vi hade dansprov också. Alla hade lärt sig samma dans och nu skulle var och en visa upp den dansen för Anna-Karin. Det är inför vår turnéshow i vår som hon ska kolla ut vem som ska dansa solo på just den dansen.

Så, förutom min egna danslektion, skulle vi träna hårt på den här dansen också. Så efter mitt danspass och sedan dansprovet var jag hur slut som helst. Helt tom i hjärnan!

Igår kväll blev det ingen extra träning för min del. Jag unnade mig lite vila. Så jag grävde ner mig i sängen tillsamma ns med datorn och Edward (inte Borg då, som man kan tro, utan Scissorhand). Sedan sov jag gott hela natten.


Love.

Seize the day

Äntligen har jag haft min lektion och det gick ju självklart alldeles utmärkt. Visst, jag hade nervat mig innan och visst, jag hade drömt en och annan mardröm om den. Nu är den gjord och den verkade uppskattad.
Nu efteråt känner jag mig riktigt nöjd med dansen som jag gjorde till lektionen. Jag har ju alltid velat göra en dans till Hoffmaestros låt Seize the day, så nu gjorde jag det.
Mest nöjd idag blev jag med diagonalerna (teknikövningar man gör tvärs genom rummet). Idéerna kom så lätt till mig i huvudet och folk var så duktiga också.

Inför den här lektionen funderade jag för mig själv varför jag gjorde en så stor grej av det. Jag har ju varit ledare i hur många år som helst, men då när jag varit det förr har jag lärt ut något som jag har kunnat och varit säker på. Nu ska jag helt plötsligt ställa mig inför 25 personer och lära ut till dem något som de kan bättre än mig. Då blir man lite skakis.
Jag kommer se tillbaka till den här lektionen om tio år och skrocka för mig själv över att jag så fånigt nervös.

Idag började både Hedda och Jonathan blöda på lektionen, så nu kan man verkligen säga att vi tränar i blod, svett och tårar. Haha!


Love.

Maskerad!

Nu har vi haft vårt Halloweenparty på skolan också. Skoj skoj skoj! Gruppen som hade anordnat festen hade gjort ett suveränt jobb och alla hade en kul kväll!

Bilder på mig och Ida. Nyckelpiga och en läskig GB-clown. (Klicka på bilderna för att få dem större.)

Idag är jag trött-pigg som man kan vara ibland och jag har hunnit med en massa grejer nu på förmiddagen. Städa köksdelen, hänga upp en talgboll, äta frukost, diska, städat mitt rum och gått ut med soporna. Måste säga att jag är imponerad av mig själv. Nu på eftermiddagen blir det dans, städ av festlokalen och ännu mer dans.
Nästa helg får jag vila.


Love.

Aaaaaaaah

Therese och jag bastade nu på kvällen. Så skönt! Självklart rullade vi oss i snön också. Vi konstaterade att rulla sig i snön när man bastar är ungefär som att stretcha när man tränar. Vidrigt ont när man gör det (i snön rullar sig), men så skönt när det är gjort. Varmt och gott att få komma in i bastun igen.
Girltalk på hög nivå där inne i bastun. Hehe, man kan säga att vi vet en del mer om varandra nu än vi gjorde innan.
Tack Therese!

Nu är jag i princip klar med min koreografi till min lektion som jag ska hålla för resten av klassen på onsdag. Så skönt! Jag är nog inte riktigt nöjd med den, men det är min första dans jag gör så jag får ha överseende med mig själv.
Nu är det bara uppvärmningsdansen kvar att göra och fyspasset att pussla ihop så är jag redo för allt sedan!


Love.

Hela dagen fest!

Haha jag blev ett extranummer!

Artist2 skulle ha en show nu på kvällen (bara det är underbart /Kulturtanten) och i slutet av den efter alla applåder tog de upp mig på scenen och alla sjöng för mig. Igen! Jag är glad!
Showen var helt fantastisk. Underbara låtar och bra jobb! Ni är så sköna! Puss och kram på er allihopa!


Jag fick presenter av Ivan, Ida och Erik idag också: Nachochips utklädda till myror!
Jag skulle namnge dem så Barbro och Stickan fick de heta.


Nu ska jag sova och vakna i morgon, med 364 dagar kvar tills min nästa födelsedag. Än en gång, TACK!
Men, det är fortfarande två viktiga personer som jag inte har hört från idag.. Mycket underligt.


Love.

Ja må jag leva några år till!

Tidigt, tidigt denna torsdagmorgon knackade det hårt på dörren. Yrvaken som jag var rumlade jag ur sängen, tog på mig en tröja, öppnade den låsta dörren och där ute stod ett kraxande muntert gäng med ljus och såpbubblor. Min korrisfamilj hurrade och sjöng för mig som om det vore hemma. Så underbart! Bättre väckning kan man inte få.
Tack!

Så, nu är jag alltså ett år äldre än igår. Hur känns det? Skönt. Skönt att inte behöva säga "Jag är 20 nu, men jag fyller 21 snart." när någon frågar om min ålder. Fast det kommer ju om ungefär ett halvår ändras igen.
Ålderskris? Haha nä. Med de ickekrisande föräldrar man har växt upp med lär jag ju inte oroa mig över min ålder någonsin.

Snön ligger kvar och det är minusgrader dygnet runt. Det känns konstigt att snön inte smälter bort efter en dag som det gör i "normala" fall i november. Så fint så.

På lördag ska vi fira Halloween här på skolan, maskerad obligatoriskt. Äntligen! Jag älskar att klä ut mig! Jag hoppas på bilder då så jag kan lägga ut några bilder.


Love.

Tjosan i trosan

Det är ju redan 10 november! Nu är det typ bara fem veckor kvar tills jullovet! Jisses!
Nu har vi kommit igång på riktigt. Det känns gött och vi måste jobba hårt nu inför julshowen. Mycket kvar där kan man säga.
Jag har glömt en massa saker hemma också. Till exempel mitt superviktiga skrivblock där jag hade skrivit ner dansen som jag ska ha nästa vecka, fail on me, och mina långkalsingar. Långkalsingarna behövs verkligen nu, igår kväll var det nio kalla minusgrader ute. Jag glömde min bok som jag håller på att läsa också. Varför glömmer jag mina superviktiga saker och inte typ.. en tröja. Det skulle också kännas surt, men det skulle inte vara någon panik för det.

SNÖ! Det har kommit en massa i natt.

Och jag har fått mina karaktärskor nu också, så nu behöver jag inga fler dansskor på ett tag hoppas jag. Skönt!

Nu är det mörkt ute och jag har köpt några värmeljus som kan lysa upp tillvaron. Men jag måste ändå erkänna att jag är lite besviken på att det inte är mörkt dygnet runt, för det ska det ju vara i Norrland på vintern.


Love.

Tillbaka

Så var man tillbaka på skolan. När jag for hit kände jag att redan längtade till jullovet när man får fara hem och träffa alla igen och vara hemma längre. Jag tycker samtidigt att det ska bli så himla kul att komma igång igen med dansen! Jag älskar att dansa!
Jag satt med några mystjejer i en av stugorna nu en stund, blev bjuden på jättegoda mackor, och vi satt och snackade en bra stund. Mysigt och då kände man sig så himla välkommen här på skolan. Tack brudar!


Nu ska jag gå och lägga mig. Urs, jag gillar inte att gå och lägga mig i en tom säng, speciellt inte när jag har spenderat de senaste nätterna med en varm och go Edward. Jag saknar honom redan, förhoppningsvis är det inte jättelång tid kvar tills vi ses igen.





Love.

Man har...

Det inte roligare än vad man gör det en lördagkväll som den här.





Love.

Dagens outfit

Dagens outfit





Ps. Edward kommenterade nyss min stjärt: "Den är som ett skrivbord." Jag svarar med: "Edward, det lät som du tyckte att den var stor och klumpig." "Ja, men du vet hård och fast och.. välsvarvad.."


Love.

Sommarjobb

Jag har förhoppningsvis ett sommarjobb kirrat. Jag kan inte vara helt hundra på det, men jag hoppas så himla mycket!
Det handlar om ett jobb som innefattar hästar och ridning. Ett nytt sätt att hantera hästar som jag har letat efter hur länge som helst. Det ska bli så spännande!
Jag längtar efter att få umgås med hästar och att få rida. Jag har inte gjort det på jobbigt lång tid och den här sommaren var första sommaren jag inte ens satt på en häst. Pinsamt!



Härligt!

Love.

Pjuh..

Nu kan jag andas ut för en liten stund igen.
Min första Mary Kay-party är avklarad och oj vad skönt det känns nu efteråt! Jag har varit så himla förvirrad och tankspridd jättelänge och nu hade jag glömt en del grejer hemma, bland annat några viktiga saker så det kändes inte så bra.
Men partyt gick bra ändå och de var nöjda efteråt. Jag fick inget sålt nu, men de vill beställa saker närmare den 25 november och det låter ju väldigt logiskt.
Jag är nöjd i vilken fall och nu är det bara att jobba vidare.

Nu ska jag bara slappna av de sista dagarna med Edward. Underbart!

Så här underbart!



Love.

Fläskläpp

Jaha.. det första som händer när man kommer till sin käre pojkvän är att man får en fläskläpp. Typiskt. Men.. jag kan ju inte skylla bara på honom, ger man sig in i leken får man leken tåla.
Den här gången får jag nog inte blommor av honom heller.. Hehe..
Jag kan skriva vad som helst om honom här, för han läser aldrig min blogg. Haha!


Charmig bild från Grekland. Vi far i båt, Edward somnar, han dregglar.. Hahaha!


Love.

RSS 2.0