Maaaat!

Jag är konstant hungrig! Jag äter mycket på lunchen, en timme senare är jag hungrig igen. Kaos i matvärlden! Mellanmål äts, men man kan ju inte köpa hur mycket mellanmål som helst. Jag är ju ingen rik stackare direkt.

I helgen ska jag hälsa på Emma och Collie. Så skönt! Fränsta och Ålsta i all ära, men äntligen komma ifrån stället. Se någon annat och några andra för några dagar. Och om det mot förmodan skulle vara någon från skolan som läser det här så lugn, jag gillar er fortfarande.

I övrigt är det ganska vanligt. Min kropp ömmar dag som natt. Vi håller på att få en till karl till klassen, Jonte. Världens skönaste typ, och vi håller tummarna för att han stannar.

Ikväll känner jag mig lite down, så kvällens soundtrack blir Grace av U2
http://www.youtube.com/watch?v=7TvHrzQJ0NE
Tänk att ha en sådan vän.


Love.

Dear God

Dear God, why wasn't I born black?

...


Yes sir!!

Nu har vi haft skoj i skogen!
Det var en fortbildningskurs här på skolan nu den här helgen för lärare i hela kommunen. De skulle få prova på (och få inspiration till att göra själv) ett skogsäventyrspår och då fick vi vara statister, Ida, Niklas och jag. Hur kul som helst! Igår var några andra från Skydd/Säkerhet-klassen utklädda till häxor och älvor, och vi fick klä ut oss till vakter.
Så vi gick på spåret fram och tillbaka, fram och tillbaka och fånga lärarna om de inte gömde sig. Vi var jätteduktiga, men vi blev sjukt trötta av det. Tre timmar snabb terränggång med högst tio sekunders paus sammanlagt, då blir man trött. Skönt trött.

Hjältarna


Igår hade vi ost kväll. Jättemysigt. Jag hade köpt babybel, det var helt galet längesedan jag åt den osten. Mums!

Jag har försökt jobba på min jingel också, men det är skitsvårt. Jag har en åtta kvar, men det är helt stopp i huvudet på mig. Typiskt. Jag har i morgon på mig också, men jag vill vara klar med den så snart som möjligt så slipper jag tänka så mycket på den.
Sedan ska jag försöka komma på någon bra låt och artist som passar in i kategorin "Diva" som jag kan ha som förslag till turnén i vår.
Mycket nu. Jaja.. Det är bara att kämpa på.


Love.

Skönt

Det är skönt att vara ensam ibland.

Ibland är det skönt för andra att man är ensam.

Fördel med umgänge är att man uppskattar ensamheten mer.


Love.

Jippie!

För några veckor sedan sa Anna-Karin att vi skulle ha ett litet "utvecklingssamtal" var, när tiden var mogen och hon hade sett lite mer vad vi gick för. Idag fick jag min dom. Nä, så illa var det inte. Eller, så illa var det verkligen inte!
Det hon sa till mig stärkte mig så himla mycket! Mycket fint och bra sa hon, kämparglöd m.m. men något av det bästa hon sa var att om jag fortsätter kämpa på och utvecklas så mycket kommer jag inte ha några som helst problem att kunna söka in till en förberedelselinje till danshögskolor redan i vår! Tjoho!

Jag fick reda på en annan fräck sak om henne idag. Denna kvinna har nämligen varit danslärare åt självaste Helen Sjöholm! Så hon berätta lite för mig om Helens tidiga karriär och om Helens kompis som mycket väl hade kunnat lyckas lika bra som henne, men hade inte samma spirit att kämpa på. Wow..

Min dag är glad idag. Anna-Karin får mig att känna mig bra och nu fick jag riktigt pepp för att bara kämpa vidare. Blod, svett och tårar, here I come!

På träningen idag stretchade vi Caisa så hårt så det kom en liten skvätt från ögonen. Det är vad jag kallar äkta träning det. Go girl!

Sömn är det som gäller nu. För att bli elit är det tidiga kvällar som gäller. Good night, sleep tight.

Love.

Läxa...

På fredag ska vi jobba med en läxa. Vi fick höra lite om den igår redan, så funderingarna har startat oavsett om jag hade tänkt det eller inte.
Vi ska göra en personlig jingel. Alltså, när vi har show ska vi ha en egen jingel för att liksom presentera oss. SKITSVÅRT! Man får blanda olika stilar, och man ska ta moves som man känner är en själv. Okej, men vilka moves är jag?
Det blir något att gnaga på den här helgen.. Just nu har jag verkligen ingen aning hur det skulle kunna se ut!

Igår fick vi även reda på att det mycket antagligen blir en turné tillsammans med artisterna i vår. Kul! Jag ska försöka få oss till Töreboda. Kanske skulle försöka få oss till Oslo också..

Jag längtar till att mina balettskor kommer, det kommer nämligen bli så mycket enklare att dansa då. När man dansar barfota fastnar fötterna i golvet hela tiden och det är varken skönt eller smidigt. Det blir inte så graciöst då, snarare hackigt.

Nu ska vi strax ha jazz med både artistettorna och artisttvåorna, så det blir trångt i salen. Men mysigt.


Love.

Sund-svall

Seg dag med munter avslutning.

Vi var inne i Sundsvall idag, Jonte, Hedda, Johanna, Sofie och jag. Vi skulle köpa några nödvändiga saker som inte det enorma utbudet i Fränsta City kan stå för.

För att vara hipp i Sundsvall krävs några väl utvalda accessoarer.



Nu på kvällen har vi haft filmkväll och mys med korrisfamiljen.

Även Mr. Chipspåse var inbjuden.



Love.

Wow!

Tänk om jag blir så här bra!

http://www.youtube.com/watch?v=-9vQgbPYgaI&NR=1


Love.

Längtar

Nu så här på denna fredagkväll längtar jag lite hem. För första gången på fyra veckor..

Så nu ska jag lägga ut några bilder för att lindra lite.





Love.

Hjärta

Jag har världens bästa syster.



Love.

Lärarfria lektioner på torsdagar?

Idag har vi ingen lärare. Tyvärr. Anna-Karin är så sjuk så hon inte ens kan köra bilen hit, så vi ska kolla på film istället. Mysigt kan man ju tycka, men vi kände oss lite snuvade på dansdagen. Trots att vi har ont i kropparna, det gör ont att stretcha, det är jobbigt med styrketräningen och drygt med alla baletthopp kände vi oss lite besvikna.
Även om vi tränar själva pressar vi inte lika hårt utan Anna-Karin, speciellt inte med tanke på hur militäriskt hård hon är i träningen. Hehe, igår skulle vi göra en styrketräning (det var när Artist2 var med oss också) och då blev det kollektiv bestraffning om någon slappade. Det sa hon dock med en väldigt stor glimt i ögat, men det var sant. Om någon gav upp var alla tvungna att göra övningen ytterligare tio sekunder. Sådant är kul, tycker jag.

Vi ska nog försöka träna lite själva senare i alla fall. Vi vill träna på några danser och hålla igång. Vi ska få dansa med Artisterna sen också, lite jazz.

Vi i dans var tvungna att gå på en obligatorisk event i tisdags. Jättejobbigt med obligatoriska grejer.. not! Det var nämligen Pump Up the Jam vi var skulle gå på, en dansshow/dansbattle. Åh den var så kalasbra och vi blev så taggade. Det är en streetdanceshow och vi blev så taggade för street och vi längtar till att vi ska börja med det. Tjoho!

Nu har jag röstat också. Det kändes skönt att få det gjort och jag känner mig rätt nöjd med mitt val. Nu slipper jag tänka på det på fyra år och det är skönt, när man har mycket annat som är så mycket mer intressant och roligt att tänka på. Som min personliga framtid till exempel. Och dans.


Love.

Lång busstur och kort skoshopping.

Veckan som gick var normal, nästan normal i alla fall. Anna-Karin var borta på torsdagen, så då fick vi extra tid till att jobba vidare på dansen som vi har i läxa.

Förra veckan köpte jag ett par skor också. Härligt att få göra det lite, även om man kan kalla det studiematerial med tanke på att det var ett par dansskor. Men ändå, skoköp som skoköp.


Ett par mjuka jazzskor.

I helgen var jag hos Edward. Underbart! Något som dock inte var lika underbart var resan dit och hem. Jag är alldeles för rastlös för att fara i en buss sex timmar. Nog för att bussen stannade någon gång så man fick gå ut och lufta sig, men aldrig igen. Om jag ska åka långfärdsbuss ska det vara i en Delfinbuss med 30 kompisar och resans mål ska vara Frankrike.

Men väl hos Edward var det underbart men kort. Vi åt på en liten mysig italiensk restaurang i Tjockholm innan vi for hem till honom i fredags. I lördags fick han sin present, som han blev väldigt nöjd över, och vi fikade med diverse trevligt folk som jag inte träffar så ofta nu för tiden. Som sagt, underbart men kort, och det var alldeles för snart söndag och dags att fara tillbaka till skolan.

Nu ska vi fortsätta på vår dans. Den ska vara helt klar i morgon, så det är nog dags att ta sig i kragen och göra klart de där åttorna som vi har kvar.

Love.

Några bilder från härligheten

Tvätten skulle hämtas och jag fick sällskap till tvättstugan.


Senare var det spontanfest i stuga 5. Där hade den 52 cm lägre italienaren rejäl respekt för mej. Haha!



I måndags var den varmaste dagen hittills, så då promenerade Ida och jag ner till brygga och stekte lite fläsk.


Det var bilderna för den här gången.


Love.

Akrobat

Den här helgen har det hänt mycket:

√ Filmmys med storbildsskärm
√ Pianospelande med mysig person tills jättesent på natten
√ Softtime för kropp och själ
√ Groteskt långa sovmornar
√ Lek och bus
√ Promenader
√ Tacoätning
√ Pannkaksätning
√ Skönt party tills jättesent på natten
√ Läxläsning (läs dans)
√ Brännboll
√ Smått vattenkrig med en italienare
√ Ännu mera film

Japp, är man i farten så är man.

I fredags gjorde vi vår läxa. Jag tror nog ändå att vi blev rätt nöjda, vi tänkte, vad kan Anna-Karin begära av oss så här snart efter starten? Vi hoppas i alla fall att hon är nöjd i morgon när hon får se.

Samma dag, fast på kvällen, var vi några stycken som ville ge oss på lite akrobatik lite mer seriöst. I matsalen annonserade vi under lunchen att det var akrobatik senare på dagen och när det var dags var vi fyra entusiaster som gav oss på det svåraste vi kunde. Enligt oss alltså. Nä, men det var jättekul och pojkarna och Ida kastade mig upp i luften som en vante och det var så lyckat.
På onsdag ska vi träffas igen, och nu när folk har fattat hur kul det var är det fler som har frågat när vi ska hålla på nästa gång.

De senaste dagarna har varit soliga och härliga. Idag skulle jag och Ida ner till bryggan för att testa på vattnet, men det var nog lite för skitigt för vår smak. Vattnet var lite kallt också, men Ida, modig som hon är, skulle ha vågat. Om det inte var så skitigt. She's the woman!
Men vi låg i alla fall på bryggan och stekte och snackade skit i några timmar innan vi blev hungriga och kissenödiga. Gött!

Så här fint ser det ut från mitt fönster efter en solig dag.



Love.

Politiken och läxor

Idag har vi minsann varit politiska. Det var debatt på kvällen då alla från skolan skulle vara med och höra. Skolan hade nämligen bjudit in folk från kommunen, landstinget och även från riksdagen. Så en representant från varje parti satt längst fram i ateljén (typ skolans aula) och pratade hej vilt om de frågor vi frågade. Nej, det blev inte så vild diskussion, men det blev lite prat i alla fall. Ganska intressant var det i alla fall.

Nu har vi fått vår första läxa. Den går ut på att vi ska kolla på youtubeklipp. Inte illa va? Jag ska förklara. Vi har börjat fundera på julshowen och nu går läxan ut på att vi ska kolla på dansfilmer från youtube. Där ska vi välja ut danssteg från särskilda dansstilar och mixa ihop tills på tisdag då vi ska få ihop allt med Anna-Karins moves. Åh det ska bli så spännande!

Det känns som det enda som står på dagsschemat för mig nu för tiden är träna äta sova, träna äta sova, träna äta sova. Nu är jag också trött och ska sova, men man måste ju självklart umgås lite med folket på Skype också, till exempel en underbar syster.

På fikat i dag hade vi i dans en mysig stund med Anna-Karin. Vi satt och pratade på om allt annat i världen än dans och det är så kul att lära känna henne utanför dansen också. Åh vad jag gillar henne!

Jag skulle vilja ta fler bilder när vi dansar och från danslektionen, men man har ju så fullt upp med dans då så det är så svårt.
Men nu ska jag sova, för det är typ det enda jag gör när jag inte äter eller tränar.

Love.

RSS 2.0