En liten framtidstitt.

Idag har det hänt mycket. Dagen började med stepp! Svårt kan man tänka sig då, ja kan jag svara på det. Men kul! Så himla svårt var det inte just idag, men senare när alla dessa steg ska göras tre gånger så fort för att se snyggt ut och framför allt för att låta snyggt kommer nog svårighetsnivån öka kraftigt.

Det var lite av en utmaning för oss där i danssalen också eftersom det inte var bara vi dansare där, utan hela artistettan och hela artisttvåan, så sammanlagt blev vi över 25 pers där inne! Vi som brukar vara sex. Stepp är, oavsett hur många man är, kul so far.

Jag ska nog ta och köpa mig ett par skor också, de kostar ju faktiskt bara lite mindre än 400 vilken är sjukt billigt för ett par dansskor.

Efter dansen var jag med artisterna på deras kör. Vi hade inget annat idag än dansen på schemat idag, så jag passade på och jag fick ju ändå för lärarna så. I fortsättningen kommer de ha kören efter lunchen, så jag kommer nog fortfarande kunna vara med senare även om vi har ett riktigt schema. Det är så härligt att sjunga med så många sångglada och duktiga människor!

Sedan, efter lunchen, var det dags för de som blivit utvalda från varje klass att samlas på en styrelseutbildning inför det kommande elevrådet. Så, ja, jag har blivit med i elevrådet. Jag ville egentligen, men de andra i klassen har inte så mycket vilja till sådant överhuvudtaget och de är väldigt svårövertalbara så det var bara att stå sitt kast som mest pratig.
Men oj vad kul vi hade på den där utbildningen. Gubben som skulle lära oss (han har för övrigt varit sekreterare åt Olof Palme) var väldigt kunnig i allt som hette styrelse och föreningsliv. Men jag tror vi pratade lite olika språk och den stackars kraken kan inte haft det lätt med oss. Galet blev det och jag har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge.

Idag var jag iväg och köpte lite fina saker till rummet. Om inte Erikshjälpen hade varit stängt just i dag hade jag gått in där och köpt det jag redan har tänkt köpa där, men min tur var inte med mig just idag. Får gå dit i morgon istället. Jag for till måleributiken istället och köpte ett fint hjärta jag ska hänga på väggen. Köpte några ljus som jag trodde skulle matcha gardinen hyffsat, men blä vad fult det var. De ligger och skäms i garderoben nu istället.

Underbara Ida från min korridor tipsade mig om en framtidsplan vid middagen. Oh yes, det är så mycket jag. Mimprogrammet på Teaterhögskolan i Stockholm.
http://www.teaterhogskolan.se/web/Mimprogrammet.aspx
Någon där skulle satsa på att bli stuntman efter den utbildningen. Åh vad sugen jag blev på den, men det går inte att söka förän 2013. Och när det är 150 personer som söker och bara 10 personer kommer in, vilken chans skulle jag ha? Om jag går klart den här utbildningen och sedan går två till som är kompletterande de två kommande åren, kanske jag har en chans.

Det är bara att jobba på.


Love.

Me room.

Här kommer bilder på rummet, efter önskemål.


Sängen och skrivbordet i ena änden av rummet.


Handfatet och spegeln och skohyllan.


Och pysslet efter Ikeatrippen slutade med fjärilar på den tråkiga gardien. På fjärilarnas vingar sitter små blomformade pärlor i silver och rosa.

Det jag saknar är en matta, en duk, ett nytt duschdraperi och en pennburk. Sedan vill jag ju alltid ha lite smått och gott och några fler växter, men det kommer nog komma lite så småningom.

Love.

Haha klantMoa

Haha jag kommer nog aldrig bli bra på det här..

här kommer den sista bilden som fjantade sig.



Love.

Två av bilderna var lite tarvliga.

Två av bilderna ville inte riktigt hänga med i svängen, men nu hoppas vi på förbättring.
Nu hoppas jag att de kan bli stora och tydliga.

Första bilderna

Nu har jag fått lite bilder av korrisen.
Hattmakeri inför kräftskivan.


På utflykt runt skidberget Getberget med hela skolan. Pussa björnar kunde man göra på ett hantverkmuseum.

Shoppashoppashoppa

Nu har jag köpt några saker till rummet som ska göra det lite mer personligt och mysigt. Igår var vi på Ikea och då passade jag på att köpa en filt som sängöverkast, en tandborstkopp, några mysiga kuddar, en fruktskål och några lådor så jag kan sortera lite. Allt gick för 289 kronor så jag blev nöjd.

Vi var där inne i typ tre timmar och jag var ganska slut redan då, hade lite huvudvärk, men flickorna jag for med var inte nöjda då. Det finns ett gigantiskt köpcenter precis bredvid Ikea i Sundsvall och där skulle vi ta en sväng först. Jag gick in i en pysselbutik (vilket i sig var rena självmordsförsöket) där jag inte kunde komma utanför dörrarna utan att köpt något. Men jag kom ändå lindrigt undan med några glittriga blommor som jag senare skulle sätta fast på några fjärilar jag klippt ut.

Tillslut blev vi nöjda allihopa och skulle puttra hem i den lilla golfen. Fem tjejer med två varsina kassar från Ikea, några kassar från diverse klädbutiker, några matkassar från Willys, det var trångt! Jag som satt i mitten i bak såg inte framåt! Inte åt sidorna heller för den delen. Haha!

Vi kom äntligen hem halv sju och då var man lagom trött, vi hade åkt vid 10-tiden så det hade gått ett tag.
På kvällen hade vi kräftkalas! Vår korridor hade i fredags köpt kräftor, ingredienser till paj, uppvärmningsbara baguetter och sallad och igår var det dags att smäcka i sig alla läckerheterna. Åh vad gott det var! Dock tog det sin lilla stund att komma på hur man åt de små rackarna, men tillslut så. En av tjejerna gjorde en jättegod tomat och fetaostpaj som var hur läcker som helst. Mums!
Vi gjorde även egna hattar, självklart ska man ha hattar på kräftkalas, och de blev riktigt snygga måste jag ändå säga.

I fredags hade vi inga lektioner, så den dagen var för mig en recoverydag. Jag sov i princip hela dagen. Självklart var det ju den numera obligatoriska morgonpromenaden med min eventuella släkting, och jag passade även på att äta frukost i matsalen. Har jag ändå betalat för den kan jag lika gärna gå upp och äta den, sovmorgon eller inte.
På kvällen var det en fest i stuga 4. Nog för att jag var trött, men jag ville ändå gå ner och kolla läget så vi gick ner några stycken från korridoren.
Det var trevligt. En typiskt "sitta i soffan och snacka"-fest. Några drack, andra inte.

(På skolan har vi inte alkoholförbud. Vår rektor tycker att vi är vuxna människor som ska kunna hantera sådant ändå utan regler hit och dit. Han litar på oss helt enkelt, och det känns så himla mycket bättre än om det hade varit förbud.)

Jag blev kvar där ett bra tag, de andra från korridoren gick tillbaka till vårt sällskapsrum rätt tidigt. Tillslut kom jag äntligen i väg och då höll jag på att bli utelåst ur mitt eget hus. Som tur var räddade en stark man från korridoren mig med att öppna dörren.

Oj vad mycket mer jag skrev än vad jag hade tänkt. Jaja.

Love.

Singing in the rain

Det regnar alltid i Norrland.

Va? Vig? Jag? Nehee du...

Haha vem har sagt att jag har bra balans? Vem det nu är är en lögnare. Den som sagt att jag var vig är också en lögnare.

Ja, du gissar rätt, idag var första balettlektionen. Underbart! Men ändå inte. Jo, det var underbart ändå, fast på ett mera smärtsamt sätt. Nu tros det säkert att jag en sådan person som älskar att skada mig själv och få ont, men så är inte fallet.

Idag började jag dagen, pigg som en lärka klockan 06.25 för att gå på en morgonpromenads-date. Det kanske låter djärvt av mig, men det var faktiskt inte värre än att vi var två motionssuktande människor som råkade vara av olika kön och därför fick tillfället benämningen date. Hur som helst var vi ute och traskade i 40 minuter och det gjorde nog gott för både honom och mig. Fränstas uppförsbackar är inte att leka med.

På dansen fick vi sällskap av Artisttvåorna också. Eftersom vi inte var så många från början störde det inte oss. Som tur var (!) var de inte några eliter heller så det kändes lite bra. Men, nu ska jag inte vara sådan. Jag har ju faktiskt lovat mig själv att bara jämföra mig med mig själv och nu ska jag bannemej göra det.

Sista danspasset idag, de sista momenten, skulle vi börja koreografera. Urs tänkte jag, okunnig som jag är. Först fick vi vara tre och tre och fick fyra mooves som skulle vara med (ett hopp, en snurr, en "avancerad" handrörelse och en "avancerad" fotrörelse) och de skulle vi då sätta ihop till en liten minidans på typ tre 8:or. Det gick faktiskt. Kanske inte blev en i stil med danserna i Lion King, men det blev något.

Det var efter det det värsta kom. Det som jag varit mest nervös för. Vi skulle under en låt försöka få ihop en liten kort och enkel koreografi själva och precis som jag trott innan skulle hela min kropp låsa sig och jag få en hjärna med mer luft i än en ballong. Alla höll på samtidigt och funderade medan musiken spelade, och fortare än vad jag trodde stängde Anna-Karin av musiken och var nöjd.
Jag måste verkligen jobba på också att inte tracka ned på mig själv för att jag inte kan göra sådant det första jag gör! Jag har mycket att jobba på.

Idag sa jag till Anna-Karin efter att hon hjälpt mig att stretcha att det här året ska jag lära mig dansa och att hon fick dra och slita och pusha och vara sträng hur mycket hon ville för att jag verkligen vill bli så bra jag någonsin kan. Om jag så ska stå och gråta av smärta och träningsvärk varenda lektion. Jag är här för att dansa, sedan är det underbara folkhögskolelivet bara en fin bonus.

Love

Greasedans!

Idag har vi äntligen börjat dansa! Vår danslärare, Anna-Karin, har dansat i typ 45-50 år skulle jag tippa på (vågar inte gissa på högre ålder) och hon är verkligen kalas. Vi började lite lätt idag med lite uppvärmning och stretchning. Lite styrkeprov, då jag har märkte att nu är det ett tag sedan jag höll på med tyngdlyftning(!) och ännu mer stretch. Som grädde på moset lärde vi oss koreografi för två greaselåtar. Det var så kul!

Hon gick genom lite vad som händer under året, några föreställningar, lite samarbete med Artisterna, vi ska lära oss steppa också. Vi kommer också gå genom lite massage, bland annat blir får vi cert i grundläggande massage, något jag vet att min käreste kommer uppskatta.

I februari kommer det vara en is-vecka här på Ålsta. Det betyder att de tar upp hur många ton is som helst ur sjön och man får prova på att göra isskulpturer. Sedan ska vi dansare och Artisterna uppträda på en isscen. Japp, det blir nog kallt om fossingarna. Nu på hösten blir det dock inte så många uppträden, det är på julavslutningen och lucia. Jag trivs verkligen i min korridor. Vi är redan som en liten familj på fem personer. Ja, jag kan inte säga så mycket mer om det, men jag bara stortrivs här.

Något mer jag är glad för är att internetet är så bra så man kan använda Skype och liknande lätthackande program.

Haha, ja just det ja. Igår spelade vi volleyboll. Nätet hade nog inte ens kunnat användas till valfiske och spelnivån låg inte direkt på elitnivå. Eller SM-nivå. Eller på Töreboda-nivå ens. Men vad kan man begära och två bollrädda, två tuffa killar och en basketspelare som i princip bara kunde spelsätt som innebar fösning? Nej, nu överdriver jag. Vi hade hur som helst hur kul som helst och svetten rann på alla.

Nu har jag några saker på inköpslistan som jag hängt upp på anslagstavlan:

•Lavendelpåse

•Matta

•Nudlar

•Duk

•Fina saker från tapetaffären (den var vi inne på korsordsvandringen när vi lärde oss byn)

•Pennburk

Kanske kommer hamna lite mer mat på listan sedan framåt helgen, men det får vi väl se. Det pratades om kräftor här i korridoren, så det skulle inte förvåna mig om det blir kräftkalas här till helgen. Tjoho!

Peace!

Startspark!

Nu har det äntligen dragit igång! Ja, äntligen faktiskt, trots min nervositet i slutet av förra veckan.

Min klass består av sex personer. Några väldigt tysta, men vi får väl se hur det blir senare. En tapper kille har vi, men vem är förvånad? Man kanske är förvånad att vi ens har en.

Mitt rum är mysigt, vad har jag har hört är vårt hus och våra hus de fräschaste på skolan, och det gör ju inte ont att höra. Jag inser att jag har lite kvar att inhandla till mitt lilla krypin och förhoppningsvis har den stora orten Fränsta något att erbjuda någonstans. Hittade faktiskt en intressant liten matta på en second hand-butik för 73 kronor, så den är väl inte en helt omöjlig aspirant på att få golvytan.

Alla människor som jag träffa hittills är fantastiska! Jag har till och med hittat en kille som är en eventuell släkting! Han heter Jonsson i efternamn och har släkt i Rackeby, själv bor han i Järpås nu. Det tål att släktforskas i. Är det inte en fantastiskt liten värld vi lever i?

Förutom han är det en tjej från Tidahôlm här också, också väldigt mysig.

Idag fick vi våra scheman också. Mitt schema är oerhört ansträngande och svårt att komma ihåg utantill:
Måndag
Anatomi
Anatomi
Lunch
Anatomi

Tisdag
Dans
Jazzdans
Lunch
Dans
Dans

Onsdag
Jazzdans
Dans
Lunch
Dans
Tema (vet inte än vad det betyder)

Torsdag
Dans
Jazzdans
Lunch
Dans

Fredag
Proj (antar att det är projekt)
Proj
Lunch

Och efter det är det helg! Härligt va?

Nu har vi precis spelat volleyboll (vi råkar ju nämligen bo i samma hus som danssal/gymnastiksal), och jag är svettig som en liten griskulting.

Nu när jag äntligen har fått schemat kan jag börja beställa biljetter hem så de inte blir så fantastiskt dyra.
Vi i korridoren har namnskyltar för att göra stället en gnutta trevligare, och jag gjorde (nu lite skryt, förlåt) en så fin skylt så jag blev ombedd att göra hela korridorens skyltar. Trevligt, men jag gjorde bara en till förutom min egen.

Men nu ska jag sätta mig vid tvn och kolla på Fångarna på fortet med de andra.

Tjo och hej!

RSS 2.0