Vecka sex del 1

Jeez, redan vecka sex...

Veckans start har varit seg. Aj aj för sena och galna nätter på helgen, men jag tar upp tempot igen. Det här blir nog plankans vecka. Plankan är en träningsställning där man sätter underarmarna och tårna på golvet och spänner resten av kroppen där i mellan. Jättebra för bål- och ryggträning!
I måndags gjorde vi den på lektion, i går gjorde vi den på lektion plus att jag gjorde den i går kväll för att utmana min chef Jessica på hur lång tid vi klarade det. Idag gjorde vi den också på lektion, men väldigt väldigt kort. Mitt rekord hittills från igår när jag klockade för att utmana Jessica ligger på 3 minuter och 34 sekunder. Yeah!
På fredag har vi blivit lovade en massa också med vår gästlärare. Jippie!

Här görs en plankan för de som inte vet. Tår och underarmar i golvet.

Idag har vi haft en väldigt lugn dag. Urs, jag känner mig så lat när vi inte tränar så mycket som vi brukar. Första lektionen, balettlektionen, såg vi på film idag. Sista lektionen, breakingen, såg vi på en massa klipp och fick veta lite historia och sådant. Intressant? Ja. Moa känner att hon har tränat tillräckligt? Nej.
Ja ja. Blir mer i morgon. Då ska jag ta i!

I morgon kväll ska jag hälsa på Simon. Så himla härligt att bo så nära honom nu! Önskar vi tre syskon kunde bo närmare varandra överhuvudtaget. Så får vi väl ha det en vacker dag. Eller hur Hanna och Simon?

Äntligen har jag fått tummen ur ändan och köpt en frys. Den ska komma på fredag och är lite som en handväska ungefär. Typ. Jag hoppas verkligen att den inte låter för mycket eller gör rummet för varmt. Den kommer ju stå precis bredvid sängen.
Inte bara frys blev inhandlat idag, även ett par nya skor. Bra skor för stötdämpning när jag ska dansa. Så himla bra! Jag har blivit rekomenderad just dessa skor av danslärare och andra elever så då måste de ju vara väldigt bra. Tummen upp för mig!

I helgen ska jag sova hos Edward igen. En hel helg ostörd av resor, måsten och andra planerade grejer. Åh vad skönt det ska bli!


Love.

Vecka fem del 2

Första helgen i Stockholm. Eller, fredag till lördag sov jag hos Edward, så inte riktigt hela helgen, men ändå. Igår kväll hade vi skolfest för båda klasserna på skolan, rätt kul i början, men det blev roligare senare på kvällen när vi gick ut. Vilt och galet blev det. Sent också för den delen. Och så himla kul!

När jag gick från T-banan till lägenheten inatt (läs "imorse") ringde jag en kompis som jag visste var vaken. Jag kom hem till lägenheten vid fyra-halv fem någonting, men en av dem som jag pratade med i telefon med och jag fick en så himla bra pratstund så vi pratade ända till runt halv sex och först då kom jag i säng. Galet.

Idag fick jag besök av Edward, han kom in vid ett-tiden. Vi hade en trevlig dag i soliga Stockholm, tog en drink/öl och vandrade längs Gamla stans Skeppsbron och gick vidare upp på Södermälarstrand. När vi kom till min lya såg vi på film och bara myste. Underbar dag som tog slut alldeles för fort. Det brukar gå alldeles för fort när jag umgås med honom.

Här har jag en länk till ett klipp från en lektion med Yeya (gästlärare och vikarie). Klippet visar både vår lektion och tvåornas rep så ni får se lite från båda.
http://www.danscenter.se/danslinjer/yeya-gastar-danslinjerna.html/

Inte mycket sömn förra natten är likamed mer sömn den här natten. Godnatt!


Love.

Vecka fem del 1

Ojojoj, nu är det mycket att berätta. Vart att börja..?

Ja. Dagarna flyter på i en rasande fart. Redan är det vecka fem och nu är det bara fem veckor kvar till höstlovet. Jippie!

Förra helgen var jag hemma och på söndagen for pappa och jag upp tillsammans för att ta med lite grejer till lägenheten och Simons och min cykel. Simons cykel åkte vi ju så klart vidare med till Uppsala där vi tillsammans med Simon och Edward åt på grekisk restaurang senare på kvällen. Efter det for jag med Edward till Enköping och sov där. Så himla lyxigt att bo så nära varandra nu!

I tisdags var båda klasserna på skolan inbjudna för att gå på genrepet till Ladies Night. Himla mansdominerat på scenen och himla kvinnodominerat i publiken. Konstigt.. eller inte. Men det var väl rätt bra. Speciellt dansarna! Men Brolle är ju också himla skön killa, likaså Tomas Järvheden.

På onsdagen hade vi på skolan blivit inbjudna till förpremiär inför nypremiären av Romeo och Julia-musikalen. Åh så bra den var, så himla himla himla bra koreografier och fantastiskt skådespel. Loa "the Legend" Falkman glänsde, Måns joddlade fint som han brukar och det var roligt att se Lisette som Julia. Inför den här musikaluppsättningen var det ju ett tv-program, Jakten på Julia, där de hade gjort audition till rollen som Julia till en hel serie. Väldigt kul att se när jag väl hade tid att se det.

Idag blev vi inbjudna att gå på en dansföreställning med Modern dans. Dock skulle vi få köpa biljetten själva då, 20 dyra kronor, inte så himla farligt. Men jag tror vi alla i klassen kände att vi var tvungna att prioritera sömn, lugn och ro. Det skulle bli lite för bråttom mellan skolan och showen också.

Här i Stockholm finns det mycket att se, speciellt om man ser små detaljer. Idag såg jag en dalmatiner som gick passgång, vilket såg mycket lustigt ut. Sedan såg jag ett stort kattklistermärke på en husvägg, och lite senare såg jag 1984 inmurat på en annan husvägg. Då kom jag och tänka på Hanna. Hihi.
Det finns en butik nära Hornsgatan som heter Choklad och Coffee. Dit skulle jag vilja ta med mamma och pappa någon gång.


Idag fick vi våra skoloveraller också. Morotsröd med feltryck, men vad sjutton. Samhörighet blir det ju!

Jag vet inte om det syns, men det står "Danslinjen år 1 2010-2011"
Fail.
Men stackars Annette som gjorde missen.


Jag har blivit lite tät i näsan, himla irriterande. Det blev faktiskt bättre när vi hade breaking så jag kunde andas bättre, men det blev tyvärr lite sämre direkt efter. Jaja, det är ju ändå inte ett brutet ben. Haha.


Love.

Vecka fyra del 2

I natt sov jag hos Edward, så himla skönt! Dock hände det något mer udda under natten när vi låg och sov. Jag drömde att han och jag köade för något och han gick, och då skulle jag ta hans plats i kön (kön var i sängen) så jag flyttade mig till hans sida. Nu var det ju bara det att jag gjorde detta på riktigt också, i sömnen, och Edward hade inte flyttat på sig. Så bom bang bom smällde jag rakt in i honom. Haha!

Nu har youtubeklippet kommit ut:
http://www.youtube.com/watch?v=k9q3wBHqKnQ
Jag är den kortaste (surprise!) med svarta leggings och blått linne.

När vi ändå är inne på youtubeklipp så måste jag länka den här:
http://www.youtube.com/watch?v=GEHLyS2CgeI&feature=youtu.be
Det är min balettfröken som berättar om vad hon tycker om betydelsen av armarna. Hon är så söt!

Jag vet att jag skrivit det flera gånger förut, men nu börjar verkligen jag verkligen snappa saker och ting. Det känns mycket lättare nu att ta koreografier än för fyra veckor sedan. Det går så fort! Snart är fjärde veckan slut.
Det ska bli skönt att komma hem i helgen och vara helt ledig! Hoppas vädret blir bra på lördagen så jag får ut en far och två hästar i skogen.


Love.

Vecka fyra del ett

Det är så himla skönt, nu släpper det ordentligt! Idag spelade vi in en av våra danser och jag kände att jag ändå kunde! Jag säger till när klippet ligger ute på youtube. Om det gör det, men jag har för mig att Annette sa att hon skulle lägga ut det där.

Sista lektionen idag kände jag att all energi var borta. Vi hade dessutom en lärare som vi inte haft förut och ny person och nya steg blev lite för min hjärna så den tryckte på off. Men sedan när jag plockade fram reservkrafterna och körde mer med kropp än med knopp så gick det rätt bra och blev väldigt kul de sista minuterna.

Det finns en vinylskivebutik på vägen från tunnelbanan till lägenheten som påminner jättemycket om butiken i High Fidelity, jag ska nog gå in där en dag.

Idag for jag med bussen till skolan, istället för att ta tunnelbanan. Det tar ungefär lika lång tid, men bussen är trevligare eftersom man får se stan då också. Dessutom behöver jag bara gå ungefär 15 meter från min port för att komma till hållplatsen. Nackdelen är väl att det inte blir lika mycket vardagsmotion, men jag får väl variera lite.

Klockan är snart 21 så nu ska jag skynda i säng. Imorgon ska jag sova hos Edward. Jippie!


Love.

Vecka tre del 2

Om jag var en ynklig och vek person skulle jag säga att jag nästan har brutit foten och i princip amputerat tummen. Nu är jag ju ingen ynklig och vek person så jag säger i stället att jag känner av foten lite och att jag råkade böja tummen lite för mycket på breakingen.
Okej, foten gick till så att vi hade street med Robban och vi hade en ganska lätt koreografi som var väldigt kul. Fart och fläkt. Men mina muskler sa tillslut stopp och belägg och strejkade, vilket ledde till att jag trampade snett i ett steg. Min tanke var så klart "äsch det går över om 20 minuter", men på breaking-lektionen som var efter kände jag att den ändå inte ville vara med.
Så nu ligger jag här med en svullen fot i vädret. Får se imorgon hur det känns, men jag tror nog att det ska bli bra snart.

Dagarna går verkligen så himla fort! Även om lektionerna är kämpiga och en del av dem sliter man sig gul och blå genom så är ändå livet behagligt.

Igår sov jag hos Edward. Sådant är verkligen beroendeframkallande! Typiskt. Men det är skönt att ändå bo här i Stockholm så man kan sova lite längre. Varje morgon den här veckan när jag har vaknat har jag längtat efter att få gå och lägga mig igen. Man blir ganska trött av hård träning.


Love.

Tredje veckan

Äntligen börjar livet kännas gött igen. Idag kändes skolan så mycket bättre och jag har haft så roligt hela dagen. Bitar i koreografierna börjar falla på plats och jag börjar lära mig hur olika lärare funkar. Så skönt!

Klassen är ju fortfarande lite grupperad, speciellt de som kommer från folkhögskolan, men jag börjar lära känna de andra lite bättre nu också. Ja, just nu känns livet helt klart bra. Efter denna helg som har gått också, då jag hade en så strålande bra tvådagarstur, känns allt bra i hjärtat med jobbet också eftersom det kändes lite tungt efter förra helgen då jag hade min värsta tur någonsin.

Jag sover för tredje natten nu i lägenheten och den känns också helt mysig. Ska ta upp lite saker så den inte känns lika steril, men ändå känns den så himla Moa. Dessutom har flera personer frågat om vi inte ska ses snart och det känns också bra!

Japp, idag är livet underbart! Nu ska jag sova!


Love.

Dag nummer... äh whatever..

Dagarna börjar flyta på och jag har svårt att tro att det snart redan gått två veckor. Jag känner fortfarande en viss stress för att det är högt tempo och för att jag känner mig rätt dålig. Men jag tänker att jag kan inte lägga så mycket pengar på utbildningen bara för att känna mig stressad och dålig, så jag jobbar hårt för att ha så roligt som möjligt. Pjuh..

Klassen känns väl inte riktigt helt okej än. Grupperna är fortfarande kvar, och det går lite upp och ned med hur det känns. Jag och två kompisar i klassen som inte heller var med i grupperna pratade om det idag och de kände som jag. Det var skönt att höra. Jag tänker lite så här också, att om ett halvår kommer jag se tillbaka och fundera på hur jag kunde känna så här.. Förhoppningsvis! Nä, men det blir nog så.

Jag har nog fått min första kändisspot också! Erik Johansson, känd som storebror Tobbe i Eva och Adam (barn/ungdomstv-serie), Höök och Våra vänners liv. Han kom gående med en barnvagn och såg väldigt stroppig ut. Haha.

Nu ska jag sova första natten i lägenheten på Söder. Urs, jag saknar redan Edward efter att sovit hos honom i två veckor. Men det blir ju sovmorgon varje morgon nu! Tjoho!


Love.

RSS 2.0