Snart är glada julen här!

Nu är det inte långt kvar tills den internationella traditionen Julefirandet inträffar. Oj oj vad många ilar omkring för att köpa juleklappar och mat i stora lass. Själv sitter jag och känner mig rätt lugn. Vår familj har i år beslutat att vi inte ska ge några julklappar till varandra i år, utan i stället spara pengarna till en resa för allihop. Mycket bra idé tycker jag.

Igår var det den årliga decemberfesten i Töreboda, temat var sommarfest. Jag hade mina flugglasögon eftersom jag tyckte att det passade när klädkoden sa att man skulle ha solglasögon.


Idag har jag tagit några kort när jag var ute med min Blue också. Åh han är så fin och vacker, världens bästaste hund!


Jag har det bra här hemma. Det enda som saknas just nu behöver jag väl inte ens berätta. Han är nere i Götet och firar julen med sin familj där och har det bra. Bortskämd blir han säkert också..

Ha på er något mer om benen än endast leggings när ni går ut och det är -20 grader, ett litet tips.

Love.

Home sweet home

Hemma. Så skönt!

Det har hänt så mycket de senaste dagarna så det känns inte som att jag varit hemma ordentligt. På lördagen och söndagen har jag jobbat på julborden på Skagagården med mamma, som vanligt var det så kul! Dricks fick man också, minsann.

Men i dag har jag äntligen tagit en lång lång vinterpromenad med min Blue. Underbart! Sedan fick jag så klart hjälpa till att skotta snö i två timmar. Lite träning för mig idag alltså. Det var lite svårt att stretcha efteråt eftersom musklerna var så kalla av kylan, men jag fick sträcka så gott jag kunde där.

Imorgon vankas det sommarfest i Töreboda. Vi ska bli runt 80 personer som kommer, solglasögon och sololjedoft och det verkar som att det är grillat som står på menyn. Mums!

Jag och Blue på ett vintrigt Skagabygget.

Love.

Snart

Både min kropp och jag mår bra. Båda lite mörbultade bara, men snart kommer vi hem och allt blir bra.

Längtar efter er, mamma och pappa och Blue!


Love.

Boda Borg

Idag har vi farit till Boda Borg hela skolan! Ett himla ståhej i det kalla stora huset, som dessutom är Sveriges första Boda Borg. Roligt som vanligt, men efter ett tag rinner tålamodet ifrån en. Vårt lag klarade alla banor! Inte. Nej, det dröjde sorgliga tre timmar innan vi äntligen fick vår första stämpel och sedan hann vi bara få en till innan det var dags att rulla hemåt. Men kul hade vi!

I morses var det luciafirande efter frukosten. Ett av de finaste luciatågen jag sett. Kanske inte det mest skickliga, men det var fint och det var känsla i det.

Vårt lag till Boda Borg á la Urukhai.




Love.

Dadlar

Just nu sitter jag och myser i mitt rum. Tända ljus, raggsockar, trött i kroppen och mysfika bestående av yoghurt, babybel-ost, dadlar och en clementin. Ute är det vinter och kallt. Toppen!

Idag har det hänt mycket. På morgonen hade vi examen i grundkursen för shiatsu. Det gick väldigt bra och Ida som jag masserade blev nöjd. Jag blev mycket godkänd och fick ett fint intyg.
Vi lyckades samla ihop hela klassen efter det och övade i nästan en hel timme. Fantastiskt! Tyvärr så hade jag en dålig dag så jag gjorde slarvfel på allt, men vi fick ju öva lite i alla fall.
Nu på eftermiddagen var vi ett gäng från skolan och åkte pulka! Oj vad jag älskar att fara i backen! Årets bemärkelse för snyggaste vurpan tillfaller nog mig i år igen.. Hehe. En liten hjärnskakning blev det nog också. Hehe. Hur kul som helst var det hur som helst och vi ska nog göra om det snart hoppas vi.

Shiatsuintyget


Love.

Moviestar

Idag tog Hanna (inte min syster, utan hon som går fotolinjen på skolan) med mig ner till studion igen. Åh så kul vi har! Och så häftiga och snygga bilder det blir! Hon är ett geni!
Om ni vill kika på kvällens bilder så gå in på http://pewmans.blogspot.com/. Mycket nöjd. Det hon ville få fram idag var lite klassisk skräckfilm. Skraj brud. Ni förstår säkert när ni ser bilderna. Mycket nöjd!


Love.

Tråk.

Jag har lite tråkigt. Men det ska man ha ibland, för det har mamma sagt.
Nä, men vi har faktiskt fått en skrivläxa. Vi har lektion i marknadsföring i morgon och förra lektionen (som också var den första) fick vi läxa på att skriva ett pressmeddelande till i morgon. Urtrist. Jag är nog inte en bra marknadsförare, men alla är inte födda till allt här i världen. Det är inte mitt kall, så att säga.

Jag har även fått lära mig den hårda vägen att man inte ska ha skinnjacka när det är mer än -15 utomhus. Näsan trilskas och jag nyser i ett. Men det går snart över och jag känner mig inte sjuk. Nej, jag blir ju aldrig sjuk.

Igår ville Hanna som går fotolinjen ha med mig till fotostudion. Det blev riktigt bra bilder och vi hade riktigt kul. Ska göras igen antagligen. Vill ni se några bilder så kan ni gå in här http://pewmans.blogspot.com/.

Jag längtar hem. Jag längtar efter att inte vara ensam i ett rum men ändå inte behöva umgås. Det var så skönt nu i helgen när jag var hos Edward. Jag låg i soffan och kollade på film och han grejade och bakade i köket. Underbart.
Men nu är det bara tio dagar kvar tills jag får fara hem. Hem till människor som älskar mig, hem till vovven, hem till brasan, hem till mysiga skogspromenader.


Love.

Bartenderns flickvän

Nu ligger jag i Edwards stora sköna säng. Ensam och övergiven. Nä, inte övergiven.

Äntligen är jag här! Det var en hel månad sedan vi sågs sist och det är inte helt okej. Nu är jag här och vi är glada och lyckliga båda två. Det är så himla skönt, fastän vi inte setts på så länge är det ingenting annorlunda, kärleken strålar mellan oss lika mycket som vanligt, om inte mer.

Men. Att vara en bartenders flickvän är inte alltid det roligaste. Ensamma kvällar och ensamma morgnar när pojkvännen ska sova ut. Bli väckt mitt i natten när han kommer hem. Inte ens när man går ut på stället han jobbar på kan man få en gratis drink.

Fast. Det är mysigt att ha sina egna myskvällar ibland, eller passa på att träffa andra kompisar de kvällarna. Det är mysigt att vakna mitt i natten när han kommer hem, kryper ner i sängen och berättar roliga historier om vad fyllisarna har gjort under kvällen. Även om jag inte får en gratis drink när jag går ut till baren där han jobbar är jag i alla fall ensam om att få en kyss på munnen av bartendern (Ja, han har berättat att det är fler brudar som velat ha det).

Underbart är inte kort. Underbart är livet.


Love.

Mupp

Jag blir så sur. Jag har inga vinterskor, jag är usel på att hitta några jag verkligen tycker om. Nu kikade jag på nätet efter ett par som kanske skulle passa. Hittade ett par, jättefina och såg ganska robusta ut. Tror ni inte att de kostar 2245 kronor? Jag blir helt galen på denna värld och på min hjärna.



Love.

Fantastiskt!

Toarullen hamnade på rätt plats av sig själv och behövde inte en extra knuff av mig. Fantastiskt!


Love.

Gerard, vilken karl!

Om jag inte var tillsammans med Edward och om jag några år äldre skulle jag gifta mig med Gerard Butler. Han är en man man vill ha till kaffet. Dessutom pratar han skotska.
På IMDB står det dessutom att han innan han valde filmstjärnalivet pluggade juridik och var ordförande i juridikföreningen (dålig översättning, jag vet) tack vare att han var så social och omtyckt. Dessutom räddade han livet på en ungdom som höll på att drunkna och fick Certificate of Bravery tack vare det.
Att han sedan är bundis med min andra favorit Billy Boyd (Pippin) gör saken verkligen inte värre. Sjunga och spela gitarr kan han också. Vilken man!

Mamma, vad säger du om att ha denne snygging till svärson?

Rooaar...


Love.

Toarullen

Idag gör jag ett experiment. Hur lång tid tar det för toarullen, som står bredvid toarullshållaren, att sätta sig i hållaren utan att jag gör det?

Tusen och en gång har jag kommit till toan och sett att rullen i hållaren är tom och det står en påbörjad bredvid. Alltid är det jag som sätter i den och slänger den tomma i papperskorgen (som står ca 40 cm från hållaren).
Nej, jag är inte bitter. Bara förundrad.


Love.