Jullov vecka 1

Nu har jag jullov! Tjoho! I fyra veckor! Tjoho!
Veckan som gått gick väldigt snabbt (precis som alla andra veckor den här terminen!). Jag kom tillbaka till skolan i måndags, det var faktiskt hur skönt som helst! Slit och svett med en gång, precis som jag vill ha det.

På tisdagkvällen gick en hel hög av oss i klassen till Balettakademien och såg på en elevföreställning där. Så sjukt bra! Vissa nummer kan man verkligen inspireras av! Och jag hade Maria från min klass bredvid mig, hon gick förberedande på BA förra året, så hon kunde berätta när det var treor, tvåor, ettor eller elever från förberedandeklassen som var på scenen. Men ja, vissa nummer var verkligen så himla bra!

Vi i ettan skulle göra ett Lussespex till fredagen. Vi har förberett hela hösten inför det, men på torsdag kväll fick vi komma till skolan och fixa och repa det sista och sedan försöka hinna få oss en blund innan det var dags att visa den på fredag morgon. Några av oss lyckades få turen att få sova i alla fall en timme. Den blev i alla fall en succe och vår lärare Annette sa att det var den bästa på många år, kanske någonsin! Härligt!

Jag inledde lovet med två långa jobbdagar, imorgon kväll ska jag också få jobba lite. Skönt att få in några slantar, det behövs!

Snart får jag hem de underbara hästar också. Hela lovet har jag dem här hemma och tjo vad här ska tas vara på den tiden!

När jag for hem på jullov så kände jag mig inte riktigt bekväm.. En stor del av hösten har jag känt att dansen inte alltid har varit så rolig, att det bara varit ett enda långt slit. Men nu när jag skulle fara hem ville jag inte riktigt gå på jullov, för jag hade fått en nytändning på dansen! Då ville jag ju bara fortsätta! Nu ska jag behålla den känslan till 16:e januari så jag känner nytt mod och nöje med att börja skolan igen. Åh vad jag älskar att dansa!


Love.

Vecka sexton del 2

Igår for jag hem för att försöka bli lite bättre här och för att få lite kärlek och värme. För det är sådant man får när man är hemma.
Det är snö här. Ganska mycket faktiskt, kanske en halv decimeter. Nu är det dessutom soligt och vindstilla, ett perfekt vinterväder. Det är nu man egentligen ska ta en lugn och härlig vinterritt med en liten lurvig islandshäst. Men det kommer ju garanterat bli sådana här fina dagar på jullovet också, så då får jag mig min lurvritt.

Jag ska snart ut och ta mig en liten promenad. Jag tror min mage kan må bra av det och förhoppningsvis får jag lite mer aptit av det också. Det är helt katastrof det här. Nu hela veckan, sedan fredagen, har jag inte haft någon aptit och inte kunnat äta speciellt mycket och haft väldigt ont i magen. Det är mycket frustrerande eftersom jag inte vet exakt vad det beror på. Om jag nu nödvändigtvis behövde vara sjuk kunde jag väl ha feber eller något som man vet vad det är.

Just nu längtar jag lite till julafton. Dels är det ju hela grejen med julafton, mysigt, brasa, mat, tända ljus och värme. Men i år är det så mycket annat också. Farmor och farfar kommer ju som vanligt (ingen jul utan dem), hela familjen samlas här på Skagabygget, antagligen kommer det vara snö ute, vi kommer ha två hästar där ute i hagen tillsammans med fåren, köket kommer äntligen vara färdigt och härligt julpyntat och det bästa av allt, mamma och pappa är äntligen, äntligen lediga och kan pusta ut. Det är de så himla värda efter det här året med allt som krävts av dem.

Klicka på bilderna så blir de större.


Love.

Vecka sexton


Ska man nu nödvändigt vara lite sjuk ska man i alla fall ha ett fancy vattenglas.


Love.

Vecka femton

Nu är jag alldeles ensam och övergiven av min storasyster här i stora staden. Och inte helt kry är jag heller.. typiskt.
Men Hanna och jag har haft en överträffligt bra helg, trots diverse magproblem.
Vi har myst en himla massa, Hanna hann köpa sig ett par finfina handskar igår och få sig en härlig portion sushi. Idag fick hon sig en prima almanacka på svenska och några notelappar till.
Jag fick mig köpt en ordentlig vinterjacka, äntligen(!), så nu kan jag vandra till både syd- och nordpolen utan att frysa om min lilla överkropp. Dessutom fick jag mig också en almanacka och några notelappar till. Som grädden på moset köpte jag några par örhängen som jag spanat in ett tag för att skämma bort mig själv en smula.

Hmm.. jag är ganska säker på att några utav er undrar hur det är med mig egentligen. Min teori lyder så här:
Vi har haft temavecka nu, vilket betyder att den har varit oerhört slapp till skillnad för våra vanliga veckor. Då passade min kropp på att känna efter lite och fundera på hur den mådde och hur mycket den hade vilat egentligen. Så, nu ligger jag här i sängen och är väl inte helt och hållet på topp skulle jag knappast säga. Men saken är den att jag känner mig inte direkt sjuk, bara helt slut och orkar inte och kan inte äta så mycket. Ja ja..


Love.

RSS 2.0