Hemkommen!

Jag är nyförälskad! Jag har äntligen hittat hem! Nu under två dagar har vi haft en gästlärare här. Han lärde ut en dansstil som heter hiphop och en annan som heter locking. Igår hade bara min klass honom, då dansade vi hiphop och det var så frigörande! Så härligt!Idag fick även artisterna vara med när vi fick prova på stilen locking. Men oj vad jag blev frälst! Jag vet nu vilken stil om är min favorit, vilken som min kropp vill dansa, vilken stil som är min närmast hjärtat! Jag kan faktiskt inte beskriva i ord min fullständiga lycka! Locking ♥

Alex, han som var gästläraren, han var inte så dum han heller. Han hade ett väldigt bra upplägg på sina lektioner och en himla skön kille i övrigt. Han kom i söndags kväll och Frida och jag tyckte inte att han skulle behöva sitta på sitt rum i all sin ensamhet utan bjöd med honom på filmkvällen vi skulle ha den kvällen. I går kväll blev det likadant. Så himla mysigt och det var väldigt kul att få lära känna honom, om än inte så mycket, men lite i alla fall. Vi hade kul allihop tillsammans! Nu har jag också fått lära mig ordentligt skillnaden mellan stilen locking och stilen popping. Skönt!

Ja.. dessa dagar har verkligen varit som en rejäl guldklimp på den här terminen! Jag har visserligen fått en blåsa på foten som är i storlek med Europa, men som vi får lära oss på baletten: Om man har ont så ska man bara le och fortsätta. Och just i detta fallet behöver jag verkligen inte anstränga mig för det!



Lycka!


Love.

 


Måste ju också!

Jag måste ju faktiskt berätta att Edward var här nu i veckan. Han kom i söndags och stannade ända tills i torsdags. Så skönt att ha honom här så länge! Och dessutom fick han träffa mina fina vänner som jag spenderar mesta tiden med också, vilket är värdefullt för mig. Det var så skönt att ha någon som kramade om mig när jag kom till rummet helt slut efter dagarna.

Min fina Edward.




Love.

Sista lördagen

Sista lördagen på denna skola någonsin. Wow. Ett helt år har snart gått till fullo. Jag har börjat packa så smått, idag och i morgon ska fortsätta tänkte jag.
Förutom packning har jag så klart min dans att jobba på. Den är nog snart klar, har bara några åttor kvar (typ ca 30 sekunder). Jag gör den inte så lång för dels vill jag hellre ha den kort och bra än lång och sämre, och dels så till sökningen på BA behöver jag inte en längre dans. Anna-Karin (min danslärare) tyckte i alla fall att det inte var så illa när hon såg den.
Självklart övar jag på mina låtar också, inför sökningen på musikal på BA. Jisses, fullt upp! Fyra låtar ska man ha med sig dit och kunna leverera. Ja, och en monolog också så klart! En text från Hamlet.
Om det inte vore nog med detta så har vi ett shiatsuprov på onsdag också där man ska kunna en del teori för att bli godkänd. Som jag måste läsa och lära mig nu i helgen.

Nästa vecka har vi fullt upp hela hela veckan också. På måndag och tisdag har vi en gästlärare i streetstilar på besök. På måndag kväll ska vi visa våra solodanser för hela skolan. på onsdag har vi dans på förmiddagen, shiatsuprov på eftermiddagen och på kvällen har vi vår efterlängtade bal.
På torsdag har vi nog allmänt mys och packning med mera, då kommer pappa upp också. På fredag har vi avslutning med allt vad det innebär och jag och pappa far väl hem så snart som möjligt så det inte blir för sent, jag ska ju trots allt upp och jobba på lördag och söndag på Ösjönäs.

Japp, mycket är det! Och någonstans i allt detta vill man ju fortsätta att jobba på solodansen, låtarna och monologen!

Igår skickade jag i väg min sista sökning till en skola, Danscenter i Stockholm. Jag har en vän som går där nu och hon verkar trivas väldigt bra. Men den skolan söker jag nog mest som reserv, för jag vill verkligen in på BA!

I natt drömde jag en stark dröm. Jag gillar ju att tolka drömmar och den handlade nog om att det är väldigt mycket för mig nu. Jag var helt utmattad i drömmen, jag hade ridit väldigt långt i hård terräng och blivit motarbetad under vägen. Det var dessutom många som trodde på att jag skulle klara av det, men jag fick bevisa för dem att de hade fel.

Trots att det är så mycket i veckan för mig just nu, så älskar jag ju det! Jag har ju himla kul på vägen! Och det ska bli så himla kul att få komma hem och börja jobba!


Love.

Tänka sig

Nu sitter jag här, bänkad framför tvn med en drös fina flickor. Ikväll går inte på något sätt att undvika Eurovision Song Contest. Men jag har det mysigt och fint.

Två av mina fina vänner är med i Eric Saades (han som är Sveriges bidrag) musikvideo. Så himla kul! Och en av dem, Viktoria, syns riktigt mycket! Kul!

Jag har inte fått några bilder än. Men lugn Hanna, de kommer.


Love.

Modell och maskerad

Igår var många av oss som går här på skolan (speciellt vi i Artist och Dans) modeller för de som går Mode/Design här på skolan. Åh det var så roligt!
Det var tre visningar, klockan tolv, klockan tre och klockan sex. Så det var verkligen en heldag. Innan vi körde igång första visningen så var det lite genrep men framför allt sminkning och frisering så det stod härliga till! Jag hade hade på mig en klänning som Jannike hade sytt. Så himla fin och jag ska dessutom få köpa den för ynka 250 kronor! Hon var dessutom så himla bra på att ta hand om sina modeller, mig och tre till. Ja, jag hade verkligen jättekul igår!

Idag är det maskerad. Hela skolan är inbjuden och det är en liten festkommitté som har tagit hand om planering och pyntning. Kvällens maskeradtema är film. Sjukt kul!

Bilder från både modelldagen och maskeraden kommer jag lägga upp så fort jag får några, men det blir nog ungefär i helgen. Men ni kan få en liten läskig sneak a peak redan nu på en detalj från min maskeradutstyrsel.


Love.

Jaop!

Nu är jag faktiskt igång med dansen! Har kommit hela 37 sekunder in! Jippie! Nu är det bara 2.23 minuter kvar.. Men med tanke på att jag fixade 30 av sekunderna idag borde det ta typ fem dagar tills den är fulländad.

Nu sitter jag i gräset med Johanna och Ivan och tar vara på kvällssolen. Idag har det varit helt fantastiskt väder, men tyvärr har jag varit tvungen att vara inne hela dagen för vi har haft lektioner. Inte ens lunchen blev längre än en halvtimme.

Så nu sitter vi här och njuter.


Love.

Pipsolo!

Nu är jag på och jobbar med mitt solo och jag blir galen! Jag kommer liksom inte in, får ingen start på det. Jag har flera moves som jag vill använda, men ingen är bra som start.. Man vet ju att starten och slutet är det viktigaste.
Prestationsångest!


Love.

Borta med postbilen

Nu är sökningarna till Balettakademiens musikal respektive danslinje postade. Äntligen! Nu ska bara inbetalningarna ske, men det ska mor och far få hjälpa till med och det är dessutom inte lika bråttom med dem.
Så skönt. Nu ska jag koncentrera mig på att öva öva öva inför intagningsdagarna som är i juni.

Nu på kvällen har jag haft med mys med några av mina favoritbrudar. Vi satt i min säng och såg på Glee, den serien vi ser på nu. Så bra! Och flickorna är så härliga!

Miss Sexy and Miss Wierd


Love.

Oh Tarzan!

Igår fick vi i dans vara med på lite teaterinspirerade lekar. Då avslutade vi med Djungeltelegrafen. Jag fick först triumfera med att stolt berätta om att mina föräldrar var med och uppfann den leken och sedan för att upphålla stoltheten i familjen storvann jag hela leken. Jag började som Jane (näst högst i rang) och lyckades snart få bort den dåvarande Tarzan (den som är högst i rang) och efter det satt jag som Tarzan hela leken ut.
Jag ägde!
Som Helén (läraren) sa: "Det märks ju att du har leken i generna..!"


Love.

Vårsnö

Nu är jag tillbaka på skolan. Jag och några till kom i natt vid ett. Det första man får se när man hoppar ut ur tåget på Sundsvalls station är snö. Suck. Det var ju så skönt att vara hemma och grönt och fint och här har det kommit hälften så långt. Ljuva Götaland.

Nu på lovet har jag bara ridit och ridit och ridit. Jag älskar det! Underbara fina hästar, härliga människor och helt det är helt fantastiskt underbart att vara ute.
Sista dagen jag var där hade jag fullt upp, jag älskar verkligen att ha fullt upp, då skulle fyra hästar motioneras. Två tog jag ut samtidigt, en satt jag på och den andra hade jag i rep bredvid mig. Lika bra att börja lära sig att ha handhäst, snart ska jag väl ha fyra handhästar, plus en jag sitter på, precis som Jessica har (hon som äger hästarna).
Sedan skulle Gaspur ut på en mysig promenad. När jag varit ute på första turen med de två första hästarna hade det börja hagla och regna lite, men inte så värst mycket. Nu när vi precis skulle ut kom värsta störtskuren med hagel. Men som den hårdhudade skogsbo jag är lät jag inte det hindra mig, så vi traskade ut och fick en väldigt trevlig tur Gaspur och jag.
Sist men inte minst hade jag tänkt att ta ut Bisse, min favorit tror jag, det var ju bara det att.. han hade roat sig lite i hagen på egen hand..

Bisse. Den här hästen ska vara ljusgul.

Idag och igår har vi haft en gästlärare. Hon lärde ut i stilar som var lite mer street, vogue och lite annat. Jag var ju inte med igår eftersom jag kom hit i natt, men idag har det varit jättekul! Vilken skön tjej och vad härligt att få en annan lärare också. Nu längtar jag till vi ska vår nästa gästlärare, han skulle tyvärr komma sista veckan, men det är  ju alltid något.

I fredags var jag på intagningsprov till en skolan i Göteborg. Jag gick inte vidare till nästa dag, men jag kom i alla fall in på den förberedande linjen. Jag vet inte om jag vill gå den, men jag har den i alla fall som sista utväg.

Nu är det i alla fall vår hemma. Lammungarna leker kapplekar i hagen och björkarna har blivit gröna. Så vackert.


Love.

RSS 2.0